Как се прави Tutorials

Пасифлора
Passion Flower Tutorial


За тези, които искаха да им покажа как съм направила пасифлората, ето начина стъпка по стъпка  в снимки и кратък текст.И така: 
Има много видове пасифлора. В последните дни попаднах на ето тази красавица.Така, че това което съм показала по-долу е само пример - може да се експериментира с формата, цвета и големината на венчелистчетата, нишковидната коронка и т.н. Аз избрах варианта със синьо-виолетови листа.

Плодникът и венчелистчетата са от 4 мм лентички. Дължината на лентичките на големите е 52 см, а на малките 35 см. За останалите детайли, размерите са на снимките.


Осем сантиметровите летничките се навиват стегнато, лекичко се разпускат и се притискат,  за да добият  елипсовидна форма.  Върху тях се залепват късите лентички от 1 см. Те представляват част от т.н. плодник на растението.

За нишковидната корона се залепват една върху друга три ленти в различен цвят и се нарязват ситно напречно почти до края. 


Основата е от няколко цвята ленти, залепени една за друга и навити в стегната ролка.

Около нея залепваме короната

Разтваряме и режем под ъгъл ресничките, за да постигнем по-реален вид.


Залепваме една ролчица само от зелена лентичка и върху нея петте тичинки. Залепваме първо петте големи листенца под лек ъгъл спрямо основата.  Под тях залепваме втората редица от малките листенца - отново 5 на брой.

Накрая добавяме и горната част на плодника. Много смешно звучи 😀

Готово!
Надявам се да е достатъчно ясно и да съм била полезна. Ще се радвам на всяко Ваше мнение!
Малки бели цветенца
Small white flowers 


От лентички с дължина 24 см (или тясната страна на лист формат А4 ) и ширина 3 мм навиваме 6 стегнати ролки и ги разпускаме в кръг № 10 (на око около 1 см)

Придаваме им форма на сълза и използваме отново  линията с  различните по размер  кръгове, за да придадем  вдлъбната форма, докато ги залепваме едно за друго. Колкото по-малко кръгче използваме, толкова по-затворено ще е цветчето. Оцветяваме с бледо зелено средата.

Лентичка 2 см дълга и 6 мм широка оцветяваме по края с по-тъмен цвят - в случая оранжев и размазваме молива - използвала съм акварелни моливи, така че да се получи преливане. 

Нарязваме ситничко, но не до края.

Свиваме на ролка и залепваме в средата на цветчето - това са нашите тичинки. 


А това са готовите цветчета.


Трицветна теменуга
Viola 

Лентичките, използвани за теменужките са широки 1,5 и 2 мм. Тъй като няма две еднакви цветя, то всяко едно е направено с различни на дължина лентички, т.е. точна "рецепта" за това няма.
От задната страна се нанася лепило, за да се запази придадената форма. Това, което аз използвам за подобни случаи е С200 - изсъхва бързо и безцветно!

Малко уроче в снимки за това как правя "козина" на различни животни - в случая вълна на овца 😏и линк към картичката, където може да се видят повече подробности

8 коментара: