понеделник, 27 февруари 2017 г.

Великденска картичка с японска хартия уаши  
Easter card with Japanese washi paper


В същост терминът washi означава японска (уа) хартия (ши). Много красива хартия в ярки тонове, която сама по себе си е изкуство и носи естетическа наслада. Няма много куилинг елементи, но не всичко е кулиниг все пак :)




четвъртък, 16 февруари 2017 г.

Великденска картичка 
Easter card



Дали е рано за Великден? Не мислА ... 😁 Има сериозни хора, които се подготвят предварително, а не като мен все в последния момент.

В малко по-различен куилинг ми е картичката този път. Навитите лентички се залепват под картон, изрязан в различни форми. Мисля, че създател на тази техника е Сандра Уайт - дано не се бъркам, но тя използва главно този начин на работа с хартиените ленти.

Първо бяха само яйцата - исках да е по-стилно, но моето синче - 14 години, успя да ме убеди, че ще трябва да сложа още нещо. След 24 часа размисъл поукрасих още малко картичката, надявам се да не съм прекалила.



петък, 10 февруари 2017 г.



Картичка за Св. Валентин
A heart shaped quote for Valentine's Day



Картичката е цитат, който преведен на български гласи: "Дори когато сме разделени, сърцата ни остават свързани". Надписът е направен от 3 мм широки лентички. Малките букви са с размер около 5 мм. Формата не съм я измислила аз - харесах я от интернет. Насочен беше за задгранично ползавне 😀, но една приятелка си я хареса и сега е при нея, с идеята да премине в ръцете на съпруга и на 14 февруари. 💕



сряда, 1 февруари 2017 г.

Тортички - миниатюри


След шоколадовите бонбони най-обичам да правя тортички, защото не отнема чак толоква много време и доста бързо се вижда крайния резултат. Т.е. идеално е за нетърпеливи хора като мен, а е и доста разпускащо.